top of page
newbornfotografie-LIO-D-EYE-photography-130.jpg

IK WIL GRAAG EEN MOOIE FOTOSHOOT

Je wil een mooie fotoshoot laten maken, maar weet eigenlijk helemaal niet hoe dit in zijn werk gaat. Ik dit blog ga ik je meer vertellen over het boeken van een fotoshoot.


Ik snap dat je ook nog wel wat vragen hebt. Daarom heb ik de meest gestelde vragen even hieronder gezet met de antwoorden. Scheelt toch weer als je hier op voorbereid bent en ze zelf niet hoeft te stellen


WEES OP OP TIJD MET BOEKEN

Als je graag een mooie fotosessie wil laten maken wees dan op tijd met het inplannen van een afspraak. Ik sta vaak 1 1/2 tot 2 maand van te voren volgeboekt (afhankelijk van de periode van het jaar). Dit voorkomt teleurstellingen.


Afspraken kunnen zowel via mail als telefonisch ingepland worden. We kijken dan samen naar een passende datum, een goed tijdstip en ik stuur jullie van te voren mijn brochures toe. In deze brochure kunnen jullie informatie vinden over de desbetreffende fotoshoot, staan alle prijzen in vermeld en ik kan jullie ook nog een brochure met kleding-tips toesturen.


Op de dag van de shoot ontmoeten we elkaar op de afgesproken locatie.

Spreken we op locatie af dan kijken we waar op dat moment het meest geschikte licht is, wat de mooie plekjes zijn en gaan 1 1/2 uur lekker fotograferen. Ik zal jullie aansturen waar nodig, jullie opdrachtjes geven zodat het een losse en ongedwongen shoot gaat worden.


Spreken we in de studio af voor bijvoorbeeld een newborn, zwangerschap of portretsessie dan zet ik alles van te voren klaar voor de shoot. Overleggen we voor die tijd nog even jullie wensen, laat ik jullie een aantal voorbeelden zien en gaan we lekker aan de slag.


Na de fotoshoot moeten jullie even geduld hebben want dat ga ik aan de slag met het selecteren en nabewerken van de foto's. Dit zal ongeveer 2 1/2 week in beslag nemen (afhankelijk van de drukte op dat moment). Zodra ik de foto's klaar heb worden de foto's in een online beveiligde gallery gezet en kunnen jullie de foto's bekijken. Op dat moment ontvang je ook een mail van mij met alle verdere informatie en mogelijkheden over het nabestellen van de foto's.

Kom je liever in de studio langs, ben je uiteraard van harte welkom en plannen we een vervolg afspraak in waarbij we samen de foto's gaan bekijken en ik jullie laat zien wat er mogelijk is qua nabestellingen. In de studio heb ik allemaal voorbeelden, materialen en stalen liggen zodat je er een goed beeld bij krijgt. Want zeg nu zelf, als je dan toch die mooie foto's hebt laten maken, dan wil je er ook iets tastbaars mee doen toch?? Een fantastische wall-art aan de muur of een prachtig album. Ik laat het je graag zien.


Op het moment dat je de keuze hebt gemaakt, ga ik de bestellingen plaatsen en zal het (afhankelijk van het product) ongeveer 3 weken duren voordat ik het binnen heb en af kan leveren.


JE HEBT EEN STUDIO. BETEKEND DIT DAT JE ALLEEN MAAR FOTOGRAFEERT IN DE STUDIO OF OOK OP LOCATIE?

Zeker niet! Als het even mooi weer is, ga ik het liefst met jullie naar buiten. Een fotoshoot op locatie lekker in de buitenlucht is veel leuker. Minder stijf, minder geposeerd en heerlijk ongedwongen. Het is zo fijn om vrij te kunnen rennen, stoeien, en springen met de wind in je haren. Vooral ook voor (kleine) kindjes is het ideaal. De studio is perfect voor portretten, glamour, boudoir, newborn en zwangerschapsfotografie. Maar voor familie, personal branding en lifestyle fotografie kan je echt beter naar buiten of op een eigen gekozen locatie.


WELKE TIJD IS HET MOOISTE EN HET BESTE OM EEN FOTOSHOOT TE DOEN? Elk moment op de dag heeft zijn charmes. In de studio kan het altijd, maakt niet uit welk tijdstip van de dag maar voor buiten heb natuurlijk wel mijn voorkeur. Het allerliefst fotografeer ik een buitensessie aan het eind van de dag als de zon laag staat. Het licht is op dat moment van de dag zo zacht en warm, en je kan dan prachtig werken met tegenlicht, silhouetten ect. In de ochtend kan ook heel mooi zijn. Midden op de dag moet je bij open vlaktes wat uitkijken, dan krijg je harde schaduwen en zijn kinderen vaak genijgt hun ogen dicht te knijpen en dit moeten we natuurlijk zien te voorkomen. Dus midden op de dag is niet aan te raden.

En ik snap dat je soms met jonge kinderen zit die op tijd naar bed moeten. Maar die ene keer dat je een fotoshoot laat maken, kunnen ze vast wel een uurtje later naar bed.


KUNNEN WE DE FOTO'S OOK BIJ ONS THUIS MAKEN? Natuurlijk, leuk zelfs. Voor een day-in-a-life shoot is dat juist heel leuk. Of voor een lifestyle newborn. Je maakt het hierdoor heel eigen. Maar... het is wel belangrijk dat je een mooie licht inval in huis hebt. Want bij een fotosessie in goed licht essentieel. En dan bedoel ik dat er voldoende daglicht naar binnenkomt dmv grote ramen of een lichtkoepel. Voor deze shoot kom ik graag van te voren even bij jullie langs om te kijken wat de beste en mooiste fotografie plekjes zijn en te overleggen.


WAT KUNNEN WE HET BESTE AANTREKKEN TIJDENS DE SHOOT? Het is vooral belangrijk dat jij jezelf bent en dat je iets aantrekt waar jij je comfortabel in voelt. Maar kleuren kunnen wel degelijk een foto maken of breken.

Ik adviseer eigenlijk altijd pure natuurlijke tinten te dragen. Zachte kleuren zonder drukke prints of fijne streepjes. Denk bijvoorbeeld aan pastel tinten, natuurlijke tinten als beige, mos groen, crème of wit. Maar ook zachte blauw tinten, grijs, jeans kunnen heel fris en mooi zijn. Pas het ook een beetje aan bij het seizoen. In de herfst kan het namelijk ook heel mooi zijn om oker geel, bordeaux rood of groen tinten aan te trekken. Terwijl het in de zomer weer heel mooi kan zijn om pastel en witte tinten te gebruiken. Maar blijf in basic en hou het rustig. Hierdoor gaat alle aandacht naar jou en worden de foto’s puur en tijdloos. Ben je met meerdere? Kies dan samen een mooi kleurenpalet uit met kleuren die elkaar aanvullen en goed bij elkaar passen.

Trek geen mega korte rokjes aan of hakschoenen als je door het zand gaat rennen. Wil je meer informatie kan ik je daar natuurlijk bij helpen en je een brochure met kleding tips toesturen.


HET IS BEWOLKT EN DE ZON SCHIJNT NIET, WAT NU? Geen enkel probleem. Ook met dit weer kan je prachtige foto's maken. Neutraal gefilterd licht is kan super mooi zijn.. Mocht het nu echt hard regenen of een hele harde windkracht zijn, dan kunnen we uiteraard de shoot verzetten naar een andere datum.


WANNEER KUNNEN WE DE FOTO'S VERWACHTEN? Dat is afhankelijk van hoe druk het is, en in welke periode de foto's gemaakt worden. Normaal ontvang je de foto's binnen 2 1/2 weken in een beveiligde online gallery. Hier kan je alle foto's bekijken en uitzoeken die je graag zou willen bestellen. Uiteraard ben je ook na die tijd welkom in mijn studio voor een bestelsessie. We lopen da samen de foto's door, ik laat je de producten en materialen zien en je kan vanuit daar je bestelling doen. Qua nabestellingen is er heel veel mogelijk. Van prachtige foto prints, wanddecoraties, maar het is natuurlijk ook mogelijk om de digitale bestanden af te nemen in hoge resolutie. Hier ontvangen jullie uiteraard een informatie brochure van met de prijzen.


WE WILLEN GRAAG DE FOTO'S IN RAW ONTVANGEN. KAN DAT? Nee, dat is helaas niet mogelijk. Ik lever nooit RAW bestanden aan. Het inladen en nabewerken is een essentieel onderdeel van mijn stijle als fotograaf. De foto's worden één voor één zorgvuldig nagelopen zoals ik de foto's ook bewerkt willen zien, waar ik achter sta en wat ik af willen leveren. De foto's worden uiteraard wel in hoge resolutie afgeleverd zodat jullie ze wel zelf (indien gewenst) kunnen printen of mooie afdrukken van kunnen laten maken.


Ben je enthousiast geworden en wil je graag een fotoshoot boeken, neem dan contact met mij op.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page