top of page
newbornfotografie-LIO-D-EYE-photography-130.jpg

DE PERFECTE FAMILIE FOTOSHOOTHoe pak dat nou aan? Ik ga jullie hier wat tips geven hoe jullie je het beste voor kunnen bereiden op de perfecte familie fotoshoot.

De blaadjes komen langzaam weer aan de bomen en het zonnetje laat zich weer meer zijn. Zo grappig om te zien hoe de agenda dan ineens weer vol stroomt met leuke gezin en familie fotoshoots. En ik snap het ook wat dit soort shoots zijn eigenlijk ook een soort uitje en meteen een speciale gelegenheid om mooie herinneringen samen vast te leggen.Tip 1 - Welke sfeer wil je uitstralen


  • Bedenk van te voren goed wat je wil en welke sfeer je graag wil uitstralen. Hier kan je dan je locatie en je kleding goed op aanpassen. Zodat je dus een goede look en feel kan creëren. Bijvoorbeeld: een dagje aan het strand, een heerlijke wandeling in het bos met een picknick, een toffe zwart-wit street life sessie in een mooie stad met oude panden om dat leuke Voque sfeertje te krijgen. kies ook een locatie waar iedereen zich op zijn of haar gemak voelt.


Tip 2 - Kies de juiste kleding


  • Zoek passende kleding uit die bij de locatie en de sfeer van de foto's passen. Denk ook goed na over de kleuren die je kiest en of ze ook goed bij elkaar matchen. Op het strand draag je natuurlijk totaal ander soort kleding als dat je een sjieke Voque style wil creëren. Strand look, linnen wit tinten, leuke jurkjes, blote voeten, terwijl je in het bos juist weer hele mooie pure warme, natuurlijke tinten kan dragen. Vermijd sowieso felle kleuren en patronen, drukke teksten of logo's op kleding en fijne streepjes, deze kunnen afleidend zijn. En je kan je voorstellen dat als je in het bos aan het fotograferen bent en 1 persoon heeft een fel rood shirt aan, dat dit echt niet mooi is en ook alle aandacht naar deze persoon gaat. Dus stem kleding goed af op elkaar.
Tip 3 - Poses


  • Bedenk van tevoren ook eens welke poses bij jullie zouden passen. Uiteraard zal ik jullie daar in sturen. Maar de één wil casual foto's, gek doen, springen, dansen, spelletjes doen en geen enkele geposeerde foto. Terwijl de ander het juist heel mooi vindt om ook een paar hele mooie fine-art portretten er tussen te hebben of een foto voor ouders waar ze allemaal heel herkenbaar op staan. Interactie, emotie en speels fotograferen heeft altijd wel mijn voorkeur omdat je veel meer echte en pure foto's krijgt dan de geposeerde foto's. Maar een combinatie kan natuurlijk ook.
Tip 4 - Accessoires en props


  • Overweeg om accessoires te gebruiken om de fotoshoot leuk en speels te maken. Denk aan een picknick, bellenblaas, stoere hoedjes of petjes, een mooie knuffel voor kleine kindjes of iets waar ze mee kunnen spelen (ook hierin moet je goed nadenken over kleur gebruik, hou het puur en tijdloos en ga geen felle roze met gele bal meenemen waar alle aandacht ligt). Maar het is ook heel leuk om een schommel in een boom te hangen op de zandverstuiving of zandkastelen te gaan bouwen op het strand. Water en zand zijn sowieso hele leuke plekken waar je veel kanten mee op kan tijdens een fotoshoot.Tip 5 - Plan de fotoshoot ruim op tijd in


  • Plan fotoshoot ruim van te voren in en maak er tijd voor vrij. Niet even snel op een zaterdag tussen de voetbal en het darten in. Maar neem er de tijd voor. Mooiste zijn fotoshoots in de ochtend of tijdens of net 1 ½ uur voor het gouden uurtje.Dan heb je het mooiste licht. En nu hoor ik je denken "dan moeten mijn kinderen slapen". De kindjes kunnen vast op een vrijdag of in een vakantie wel wat later naar bed. Alles voor een mooie shoot waar je nog jaren plezier van gaat hebben.Nog een laatste leuke tip of wat ook een heel goed idee is....


Plan jullie fotoshoot juist in op een moment dat je relaxt ben en voldoende tijd hebt, bijvoorbeeld tijdens jullie vakantie en maak van een leuke gezinsactiviteit van. Zo krijg je meteen een mooie day-in-a-life shoot. Denk aan samen een kampvuur maken, tent opzetten of s'avonds lekker naar het strand tijdens zonsondergang en daarvoor nog een mooi zandkasteel samen. Kinderen die door het water rennen, samen in een rubberbootje de grootste lol beleven. Er zijn ontzettend veel leuke mogelijkheden.
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page