top of page
Daniella-kinderfotografie-d-eye.jpg

GEZINSHOOT

De afgelopen jaren heb ik mij weten te ontwikkelen als  professioneel kinderfotograaf. En als mama van een tweeling weet ik als geen ander hoe snel de tijd voorbij vliegt en hoe snel ze ineens groot zijn.

Dat je weer zo terug kan verlangen naar de tijd toen ze nog klein waren. In je armen lagen te slapen of heerlijk met hun schepjes in het zand voor je zaten te spelen.
Ze worden zo snel groot en voor je het door hebt willen ze niet meer overal met je mee naar toe, zitten ze liever achter hun beeldscherm geplakt of vliegen ze het uit huis. Daarom benadruk ik het telkens weer. Leg fijne waardevolle momenten vast nu het nog kan, zodat je later met een grote glimlach terug kan kijken op al deze prachtige momenten toen ze nog klein waren.

Ik leg deze momenten graag voor jullie vast! Tijdens een fotoshoot voor het gezin gaan wij samen op avontuur. We zoeken een mooie locatie uit, gaan op pad of ik kom bij jullie langs en ik leg jullie gezin vast zoals jullie zijn. Geen geposeerde en geforceerde beelden, maar echte gezellige en speelse momenten.


Kindjes en gezinnetjes fotografeer ik het liefst op een speelse en ongedwongen manier. Hierbij moet je NIET voor de studio kiezen. Door jarenlange ervaring merk ik  dat je de leukste familie foto's écht buiten krijgt of op een plek waar kinderen zichzelf kunnen zijn en niet op een paar vierkante meter iets "moeten".
 

Familie, gezin en kids

Portretfotografie kleine meisjes d-eYe-photography

EEN FOTOSHOOT BUITEN IN DE NATUUR,  IS ZO LEUK MET DE KIDS

Buiten

 

Geloof mij, kindjes (vanaf het moment dat ze kunnen lopen en rennen) willen ze bewegen. Lekker speels, springen in het hoge gras, rennend met de blote voeten door het zand, wandelend in de bossen.
Pas dan krijg je de echtheid van foto's en hoe jullie zijn. Kies in ieder geval een plek waar jij (en je gezin) kunnen genieten. Terwijl jullie genieten, leg ik anderhalf uur lang deze prachtige momenten vast.
kan ik prachtig gebruik maken van de jaargetijden. Denk sowieso aan de mooie jaargetijde waar je prachtig gebruik van kan maken. Droomsessies tussen de bloesem en boomgaarden, hoge grassen, duinranden en strand. Of wat dacht je van een oude vervallen fabriek, Een oude spoorlijn ( die niet meer in gebruik is) of struinen door de bladeren in de prachtige herfstbossen. En met slecht weer gaan we toch gewoon lekker bij jullie thuis foto's maken. Knuffelend op de bank, stoeiend op bed. Spelend in hun eigen omgeving.
Vind je het lastig om de juiste locatie te vinden? Ik brainstorm graag met jullie mee. Samen gaan we opzoek naar een mooie fotografie locatie.

Ayra-Remco familiefotoshootBereid kindjes altijd voor. Vertel wat we gaan doen, ga desnoods al lekker een keer op een woensdag-middag of in het weekend "oefenen". Ga rennen, spelletjes doen, laat kindjes op je nek zitten. En vertel dat we dit ook gaan doen tijdens een fotoshoot en dat er dan iemand foto's gaat maken.

Neem wat neutrale speeltjes voor ze mee. Geen schreeuwerige kleuren, maar iets puur. Een leuke knuffel, een mandjes waar ze dennenappeltjes in kunnen verzamelen, bellenblaas noem maar op.
Je kent je kindje het beste dus kijk wat bij ze past.

Soms kan een leuke picknick ook leuk zijn. Neem een mandje mee met druifjes of  rozijnjtes. Iets waar ze niet te vies van worden, maar waar ze wel even van kunnen genieten. Of neem een boekje mee, ga heerlijk op een kleedje zitten in de natuur en ga de kleine voorlezen. Allemaal trucjes die werken om je kindje ontspannen op de foto te krijgen. 

Tips

Brigiet familiefotoshoot
Ayra-Remcotwee kleine meisjes spelen

PUUR, ONGEDWONGEN, SPEELS 

Natuurlijk ben je buiten wel altijd afhankelijk van het weer. Mocht het weer toch slecht zijn op de afgesproken dag, dan kunnen we altijd uitwijken naar de studio. Houd er hierbij wel rekening mee dat de studio totaal anders is buiten.
In de studio is het heel mooi om bijvoorbeeld pure portretten te maken of een mooie setting te maken. Voor baby en mini-shoots, pure portretten is studio prachtig maar familie foto's zijn echt leuker buiten. Binnen krijg je vaak van die zogenaamde "staatsie portretten".

FOTOSHOOT IN DE STUDIO

Studio
 

Cake Smash beeld van klein meisje
Een afbeelding in een frame
Moeder en zoon fotoshoot voor familiefotografie
Twee jongetjes houden hun pasgeboren broertje of zusje vast
Een kleine jongen portret afbeelding


Het is heel leuk om je goed voor te bereiden op een fotosessie zodat je echt krijgt wat je graag wil. Ik haal mijn inspiratie overal vandaan. Magazines, omgeving, reizen, internet, mode, via collega’s en niet te vergeten pinterest. Dus mocht je nog geen ideetjes hebben, struin dan gewoon eens lekker rond op pinterest en dan weet ik zeker dat je genoeg inspiratie krijgt. En hoe leuk is het om op zondag even gezellig een rondje te gaan rijden en mooie locaties te spotten. Ik zeg... GEWOON DOEN !

Voor jezelf is zoiets ook leuk om voorbereidend aan de sessie een inspiratieboekje te maken. Verzamel leuke foto’s, plaatjes en sferen die jouw aanspreken en zoals jij het graag zou willen zien. Mail mij dit door en samen komen we dan vast op een tof idee om dit uit te voeren voor jullie fotosessie.

Je zult zien dat het werkt!
 

Inspiratie

Gezinfotoshoot-portret in de buitenlucht
Gezinfotoshoot in het bos
Familie-shoot in het bos-d-eYe photography

Wil je meer van dit soort foto's zien? Check dan even mijn portfolio en voor meer informatie over de prijzen en mogelijkheden verwijs ik jullie naar mijn brochure.

Charlotte

"Voor mijn moeder haar verjaardag hebben we een mooie fotoshoot gedaan op de Loenermark. We hebben zulke bijzondere mooie, lieve, grappige foto's gekregen. @deYephotography dank je wel voor deze fantastische beelden. Je hebt ons wederom allemaal in essentie weten te vangen" 

Kelly

"Wat zijn het super mooie foto's geworden!
Ik heb er al heel veel favorieten tussen zitten. Vooral die met de rook zijn heel gaaf! Ik vond het echt heel leuk om te doen. Ik was ook snel op mijn gemak en dat maakte het ook makkelijker om samen te werken!
"Dank je wel"

Eva

“Wauw, we zijn helemaal onder de indruk van de foto's. Wat zijn ze ontzettend mooi geworden. En wat deed je het goed en fijn met onze kindjes. Speels, leuke opdrachtjes en ook fijn dat je bellenblaas en een knuffeltje mee had. Dank je wel voor deze prachtige herinnering
bottom of page