top of page
Daniella-kinderfotografie-d-eye.jpg

De afgelopen jaren heb ik mij weten te ontwikkelen als  professioneel kinderfotograaf.

Kindjes en gezinnetjes fotografeer ik het liefst op een speelse en ongedwongen manier. Hierbij moet je NIET voor de studio kiezen. Door jarenlange ervaring merk ik  dat je de leukste familie foto
's écht buiten krijgt of op een plek waar kinderen zichzelf kunnen zijn en niet op een paar vierkante meter iets "moeten".

Geloof mij, kindjes
(vanaf het moment dat ze kunnen lopen en rennen) houden over het algemeen niet van poseren en daarom probeer ik het altijd zo ongedwongen mogelijk te fotograferen. Lekker speels, springen in het hoge gras, rennend met de blote voeten door het zand, wandelend in de bossen. En met slecht weer gaan we toch gewoon lekker bij jullie thuis foto's maken. Knuffelend op de bank, stoeiend op bed. Spelend in hun eigen omgeving. Pas dan krijg je de echtheid van foto's en hoe jullie zijn. Kies in ieder geval een plek waar jij (en je gezin) kunnen genieten en zichzelf zijn. Terwijl jullie genieten, leg ik anderhalf uur lang deze prachtige momenten vast.

Familie, gezin en kids

Portretfotografie-d-eYe-photography.jpg

Buiten


Buiten fotograferen is zo leuk met kids!


Hierbij kan ik prachtig gebruik maken van de jaargetijden. Denk sowieso aan de mooie jaargetijde waar je prachtig gebruik van kan maken. Droomsessies tussen de bloesem en boomgaarden, hoge grassen, duinranden en strand. Of wat dacht je van een oude vervallen fabriek, oude spoorlijn of struinen door de bladeren in de prachtige herfstbossen.  Vind je het lastig om de juiste locatie te vinden? Ik brainstorm graag met jullie mee. Samen gaan we opzoek naar een mooie fotografie locatie.

Ayra-Remco--143_websize.jpg
Ayra-Remco--109_websize.jpgBereid kindjes altijd voor. Vertel wat we gaan doen, ga desnoods al lekker een keer op een woensdag-middag of in het weekend "oefenen". Ga rennen, spelletjes doen, laat kindjes op je nek zitten. En vertel dat we dit ook gaan doen tijdens een fotoshoot en dat er dan iemand foto's gaat maken.

Neem wat neutrale speeltjes voor ze mee. Geen schreeuwerige kleuren, maar iets puur. Een leuke knuffel, een mandjes waar ze dennenappeltjes in kunnen verzamelen, bellenblaas noem maar op.
Je kent je kindje het beste dus kijk wat bij ze past.

Soms kan een leuke picknick ook leuk zijn. Neem een mandje mee mee aardbeitjes of druifjes, rozijnjtes. Iets waar ze niet te vies van worden, maar waar ze wel even van kunnen genieten. Of neem een boekje mee, ga heerlijk op een kleedje zitten in de natuur en ga de kleine voorlezen. Allemaal trucjes die werken om je kindje ontspannen op de foto te krijgen. 

Tips

Brigiet-39_websize.jpg

PUUR, ONGEDWONGEN, SPEELS 

Studio
 

Natuurlijk ben je buiten wel altijd afhankelijk van het weer. Mocht het weer toch slecht zijn op de afgesproken dag, dan kunnen we altijd uitwijken naar de studio. Houd er hierbij wel rekening mee dat de studio totaal anders is buiten.
In de studio is het heel mooi om bijvoorbeeld pure portretten te maken of een toffe cake smash te doen. Of een thema uit te denken en dit toe te passen in de foto
's. Voor babyshoots en portretsessies is studio prachtig maar groep en familie foto's zijn echt leuker buiten. Binnen krijg je vaak van die zogenaamde "staatsie portretten".

Cake Smash-21_websize.jpg


Het is heel leuk om je goed voor te bereiden op een fotosessie zodat je echt krijgt wat je graag wil. Ik haal mijn inspiratie overal vandaan. Magazines, omgeving, reizen, internet, mode, via collega’s en niet te vergeten pinterest. Dus mocht je nog geen ideetjes hebben, struin dan gewoon eens lekker rond op pinterest en dan weet ik zeker dat je genoeg inspiratie krijgt. En hoe leuk is het om op zondag even gezellig een rondje te gaan rijden en mooie locaties te spotten. Ik zeg... GEWOON DOEN !

Voor jezelf is zoiets ook leuk om voorbereidend aan de sessie een inspiratieboekje te maken. Verzamel leuke foto’s, plaatjes en sferen die jouw aanspreken en zoals jij het graag zou willen zien. Mail mij dit door en samen komen we dan vast op een tof idee om dit uit te voeren voor jullie fotosessie.

Je zult zien dat het werkt
!
 

Inspiratie

Gezinfotoshoot-portret in de buitenlucht.jpg
Gezinfotoshoot in het bos.jpg
Familie-shoot in het bos-d-eYe photography.jpg

Wil je meer van dit soort foto's zien? Check dan even mijn portfolio en voor meer informatie over de prijzen en mogelijkheden verwijs ik jullie naar mijn brochure.

bottom of page