top of page
newbornfotografie-LIO-D-EYE-photography-130.jpg

VOOR AL JE VRAGEN OVER HET BOEKEN VAN EEN BRUIDSREPORTAGE

VOOR AL JE VRAGEN OVER BRUIDSFOTOGRAFIE Je gaat trouwen en daar komt veel bij kijken. Ik snap dat je wellicht nog een heel hoop vragen hebt over bruidsfotografie. Daarom heb ik de meest gestelde vragen even in een blog onder gebracht zodat jullie deze op je gemak eerst door kunnen lezen en er wellicht al veel vragen beantwoorde worden.WAT GEBEURT ER ALS JE ZIEK BENT? Gelukkig ben ik niet zo vaak ziek en mocht het wel gebeuren dan heb ik een groot netwerk met fotografen die ik kan benaderen en in kan schakelen. Ik ga in ieder geval mijn uiterste best doen om dan passende vervanging te vinden die bij jullie past en die in dezelfde stijle fotografeert.

Heel soms komt het voor op populaire datums dat collega fotografen ook een huwelijk hebben staan. Wil je echt het zekere voor het onzeker nemen, boek dan sowieso ook een second shooter.


KOMEN JULLIE ALTIJD MET TWEE FOTOGRAFEN? Nee, standaard werk ik alleen en in sommige gevallen heb ik een stagiaire of second shooter met mij meelopen. Wil je er zeker van zijn dat wij met twee fotograferen komen om geen moment op jullie trouwdag te missen... boek dan meteen een second shooter erbij. Ik werk met een vaste tweede fotograaf die volledig op mijn werkwijze is ingespeeld.


KUNNEN WE JULLIE TUSSENDOOR ONBETAALD NAAR HUIS STUREN? Nee, dat is niet de bedoeling. De uren die wij werken en prijzen die wij hanteren zijn aaneengesloten. Als jullie ons kiezen als fotografen van jullie huwelijk, dan reserveren wij die gehele dag voor jullie. Stel er zit een lange tijd tussen en jullie hebben een blok van 4 tot 5 uur dat er geen activiteit is, maar je wil toch graag het feest gefotografeerd hebben. dan zijn er uiteraard dingen bespreekbaar. Dit hangt dan helemaal af van de locatie, de reistijd en of het rendabel genoeg is om ook tussendoor naar huis te gaan. Soms komt het ook wel eens voor dat een huwelijk over twee dagen verdeeld is.


EET JE MET ONS MEE? Dat is heel lief en graag! Overdag ben ik met een broodje, een kop thee of koffie al helemaal tevreden. Boek je mij de hele dag en ben ik er ´s Avonds en bij het diner ook bij? Dan zou het super fijn zijn als er iets te eten voor mij is.

Dit hoeft natuurlijk niet tussen jullie gasten, ik zit het liefst even alleen, maar wel dat ik in kan springen mocht er iets belangrijks gebeuren, zodat ik dit wel vast kan leggen en geen momenten mis. Een simpele ‘artiestenmaaltijd’ is prima het hoeft echt geen 3 gangen diner te zijn.


SPREKEN WE NOG EEN KEER AF VLAK VOOR DE BRUILOFT? Ja, natuurlijk! Ongeveer twee tot vier weken voor jullie bruiloft nemen we samen hier in de studio jullie trouwdag nog een keer helemaal door. Jullie krijgen van mij ook nog een formulier toegestuurd die jullie van te voren in mogen vullen. Zodat ik alle adressen en het draaiboek heb van jullie trouwdag.


HOEVEEL FOTO'S KRIJGEN WE EIGENLIJK? Tijdens jullie trouwdag maken wij (ik) veel foto’s. Het is heel afhankelijk van de dag, wat er allemaal gebeurt, aantal gasten en hoeveel uur wij fotograferen. Maar meestal blijft er wel een ruime selectie over van tussen de 500 en 800 beelden. Alle bestanden worden nauwkeurig geselecteerd en bewerkt. Uiteraard houden we de selectie heel ruim omdat bepaalde momenten en personen gewoon heel waardevol voor jullie zijn. Alle foto's worden gecheckt op scherpte, contrast en uitsnede en worden ge-edit in de rustieke kleur stijl die je terug kan vinden in al mijn foto's. Deze krijgen jullie in een hoge resolutie op een luxe USB of via een online gallery geleverd.


ZIT ER STANDAARD EEN ALBUM BIJ?

Alleen bij de voordeel pakketten zit een album inclusief bij, boek je de fotografie uren los, dan kan je optioneel kiezen voor een album naar keuze. Hierin zijn heel veel mogelijkheden die ik je graag laat zien tijdens een kennismakingsgesprek.


KIES JE ZELF DE FOTO'S UIT VOOR HET ALBUM? Ik maak voor jullie zelf de voorselectie. Dit werkt ten eerste sneller en ik kijk meteen naar welke foto's mooi passend zijn in de lay-out van het album. Want grafisch gezien moet het ook kloppen. Willen jullie het echt heel erg graag zelf willen doen, dan is dat uiteraard mogelijk. Via de gallery kan je jullie favoriete foto's met een hartje aanvinken. Het is dan handig dat jullie een selectie maken van ongeveer 50 tot 75 foto's die jullie zeker in het album willen hebben. Dan zoek ik daar de overige foto's bij om de verhaallijn mooi passend te maken in het boek. Uiteraard krijg je van te voren altijd eerst een digitale proefdruk, zodat er altijd nog aanpassingen gedaan kunnen worden. De eerste aanpas sessie is gratis, daarna wordt € 15,00 per spread in rekening gebracht.


HOELANG DUURT HET VOORDAT WIJ DE FOTO'S TE ZIEN KRIJGEN? Als jullie het graag willen kan ik ongeveer een week na jullie bruiloft al een kleine preview klaar hebben. De rest van de reportage duurt langer en zit een levertijd op van 4 tot 6 weken.

Dit is afhankelijk van de drukte en het seizoen. Het album is afhankelijk van hoe snel jullie alles gecontroleerd hebben, hoeveel aanpassingen er nog gedaan moeten worden. Is het boek goed gekeurd, dan ga ik het uiteraard direct bestellen en zal die levertijd ongeveer 3 1/2 tot 4 weken zijn. De boeken worden met de hand gebonden, zijn exclusief en van hoge kwaliteit.


IN HOE VERRE BEWERKEN JULLIE DE TROUWFOTO'S ? Ja zeker. Je kiest tenslotte voor een bepaalde stijl van een fotograaf. En iedere fotograaf bewerkt de foto's op zijn of haar manier na. De stijl die je op de website en in de brochure ziet, dat is ook de stijl die je geleverd krijgt. Waarvan ik denk die is mooi in zwart-wit, zal ik de foto ook omzetten in zwart-wit. Ik ga geen dingen weg photoshoppen als gebouwen, bomen of andere gekke dingen. Wat ik wel netjes na-loop is storende "nooduitgang bordjes", een pukkel die je toevallig die dag hebt of wondjes. Dat doe ik enkel op de foto's die in het album komen en waar je ook echt iets mee gaat doen.


MOGEN WIJ DE FOTO'S OOK ZELF ONLINE PLAATSEN OF OP SOCIAL MEDIA? NATUURLIJK ! Dat mag zolang het maar niet voor commerciële doeleinden wordt gebruikt. (zoals advertenties of foto's aanleveren bij jullie trouwlocaties of andere trouwleveranciers) Dan hebben jullie eerst mijn toestemming nodig. Oh ja.. en vermeld er altijd netjes d-eYe photography erbij of verwijs naar mijn website. Foto's die jullie online plaatsen mogen niet ook nog door jullie zelf bewerkt worden (uitsnijden, bepaalde filters of kleurwijzigingen).


WIJ WILLEN GRAAG DE FOTO'S IN RAW ONTVANGEN, IS DAT MOGELIJK? Nee, dat is niet mogelijk. Ik lever NOOIT RAW bestanden aan. Het inladen en nabewerken is een essentieel onderdeel van de stijle en mijn werkwijze als fotograaf. Dat is mijn visitekaartje. De foto's worden uiteraard wel in hoge resolutie afgeleverd zodat jullie ze wel zelf kunnen printen of mooie afdrukken van kunnen laten maken.


WAT ALS HET NU REGENT? Geen probleem toch? We wonen in Nederland en de kans dat het regent is best groot. Maar ook in de regen kan je hele leuke foto's maken. En zoek altijd een goed alternatief voor een binnenlocatie waar we foto's kunnen maken. Denk aan een oud vervallen gebouw, een mooi museum, een oude kerk, fabriek, mooie hotel suite... noem maar op. Hou er wel rekening mee in je budget dat je voor binnenlocaties vaak wel moet betalen. En anders trekken we de regenlaarzen aan en nemen we een grote paraplu mee. Levert ook te gekke plaatsjes op.


WERKEN JULLIE OOK IN HET BUITENLAND? Natuurlijk!! We zijn dol op destination weddings en reizen graag met jullie mee. En het hoeft echt niet heel veel duurder te zijn. De enige kosten die er extra bij komen zijn de reis-en verblijf kosten. Voor destination weddings maken we graag een offerte op maat voor jullie.


WAT FOTOGRAFEREN JULLIE ALLEMAAL TIJDENS ONZE TROUWDAG? Afhankelijk natuurlijk van jullie wensen en de dag indeling... maar ik probeer eigenlijk alles vast te leggen wat er die dag gebeurt. Vanaf het voorbereiden (mooie foto's van de jurk, details van ringen, schoenen, accessoires ect). Het aankleden, de first-look tot aan het diner. Of misschien willen jullie het diner en feest ook wel gefotografeerd hebben. Alles kan en is mogelijk! Ik maak alle foto's die jullie verwachten van een goede huwelijksfotograaf. Ik hou niet van alleen maar standaard plaatjes maar wil vooral de sfeer weergeven, zodat je straks de hele dag weer opnieuw beleefd. Willen jullie wel een aantal groepsfoto's of portretjes tussen door hebben, dan kan dan uiteraard (wij snappen ook dat ouders en opa en oma's zulke foto's juist geweldig vinden).

Maar geef dit tijdens de doorbespreking even duidelijk aan zodat we er ook rekening mee kunnen houden inde planning. 1 Tip voor de groepsfoto's, beperk dit voor jezelf, want dit zijn voor jullie niet de leukste foto's om te maken omdat het veel tijd kost (hier vergissen de meeste bruidsparen zich in). Mijn advies: max 10 verschillende samenstellingen. Dus probeer het een beetje te bundelen. Dan kan je op en top van je gasten en borrel genieten. Oh ja we krijgen ook wel eens de vraag of we s'avonds alle gasten apart willen fotograferen? Nee, sorry dat is niet mogelijk. Onze stijl kenmerkt zich door spontane en ontspannen foto’s van jullie gasten waarbij ze bijvoorbeeld met elkaar kletsen, lachen over een grapje of jullie kleding bewonderen. Dit spontane effect is helemaal weg op het moment dat je begint met “kunnen jullie even naar de camera kijken en lachen voor de foto?”. Mensen voelen zich daar vaak niet prettig bij. Tegenwoordig kan je fantastische photobooth huren, waar je hilarische en super leuke foto's mee krijgt. We maken natuurlijk tijdens de dag wel groepsfoto’s als jullie willen, maar voor de rest proberen we jullie gasten te fotograferen op een onopvallend en ongedwongen manier.


HOE LANG VAN TE VOREN MOETEN WE JULLIE BOEKEN? Dat is natuurlijk een beetje afhankelijk van wanneer jullie gaan trouwen. Ik het hoogseizoen tussen mei en september is het altijd erg druk en moet je er wel op tijd bij zijn. Meestal wordt er tussen de 8 en 12 maand van te voren geboekt. Soms nog wel eens langer van te voren. Trouw je op een echt populaire trouwdatums dan mag je vaak nog wel eerder zijn. Wees er gewoon ruim op tijd om teleurstellingen te voorkomen.


WAT NEMEN JULLIE ALLEMAAL MEE TIJDENS EEN TROUWERIJ? Allereerst ons allerbeste humeur en een lading creativiteit. Altijd 2 tot 3 camera's (canon 5D Mark4 en Canon 5D) Diverse lichtsterke lenzen, lenzen met vaste brandpuntsafstand en zoom natuurlijk lenzen. Meerdere flitsers, magmod systeem voor creatieve foto's. Heel veel geheugenkaartjes en batterijen. Dus genoeg om er iets moois van te maken. Meer informatie over bruidsfotografie kan je vinden op de website of vraag de gratis brochure aan.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page