top of page
newbornfotografie-LIO-D-EYE-photography-130.jpg

BASIS CURSUS FOTOGRAFIE

BASIS CURSUS FOTOGRAFIE | LEREN FOTOGRAFEREN | 11 februari 2023


SHARE'N SHOOT FOTOGRAFIE CURSUS

Afgelopen zaterdag 11 februari hebben we weer een hele toffe fotografie-cursus mogen geven bij mij in de studio. 8 cursisten namen deel aan de cursus basisfotografie en wat hadden we een leuke en enthousiaste groep.

Er gaat altijd een wereld voor ze open. Met een hoofdvol informatie en een hand-out gaan ze hopelijk nu lekker zelf aan de slag. Eigenlijk is een dag altijd te kort, want er komen zoveel vragen en we zouden nog zoveel meer kunnen vertellen over fotografie. Maar belangrijkste is dat ze nu weten wat diafragma, sluitertijd en iso is en hoe je deze drie elementen in kan zetten voor een goed belichte foto. Ook weten ze waar je welke lens het beste voor kan gebruiken. Hoe je van die mooie dromerige foto's kan krijgen en hoe je je diafragma het beste in kan zetten om een bepaalde sfeer in je foto's te krijgen.

Een uitleg over compositie, perspectief en het uit kaderen van je beelden. En we hadden nog net wat tijd over om een uitleg te doen over het aansturen van je "modellen" en welke trucjes je kan gebruiken in een fotoshoot.Daarna was het tijd om de geleerde theorie in de praktijk te brengen en zijn we met de groep naar een mooie plekje gereden en zijn we op de Loenermark gaan fotograferen met een jong gezin en een heerlijk verliefd koppel.

Zoveel enthousiasme en wat pakte ze het goed op.

De instellingen gingen meteen heel goed het enige waar ze wel wat mee struggelde was het neerzetten van de "modellen" maar dat is logisch. Dit moet groeien en dit kan ook niet in één keer. Je bent al zo bezig met al j instellingen, je compositie en dan moet je ook nog je "modellen" aan sturen. We hebben hele mooie resultaten toegestuurd gekregen en ik ben MEGA TROTS op wat ze in zo'n eerste dag al gedaan hebben.

Lijkt jou dit nu ook te gek? In het najaar komt er weer een fysieke Share'n Shoot cursus aan en er wordt hard gewerkt aan een online cursus die je in je eigen tijd kan gaan volgen met als BONUS een live fotografie dag.Meer informatie over de diverse fotografie cursussen kan vinden op de education pagina.

Of neem een kijkje op de facebook pagina van Share'n Shoot

bottom of page